Educació nutricional
L’objectiu d’aquesta línia és dissenyar i implementar activitats i serveis d’educació nutricional per al canvi d’hàbits alimentaris de la ciutadania i per promoure que altres professionals de diferents sectors també s’hi impliquin amb un enfocament integral, col·laboratiu i descentralitzat a l’Àrea Metropolitana de Barcelona.
Promovem un model organitzatiu col·laboratiu entre les intervencions educatives de diferents nivells educatius, sectors i àmbits del territori, com ara sector social, centres d’atenció primària, hospitals, centres cívics, etc. Així doncs, facilitem que les organitzacions participants treballin com una organització descentralitzada amb una estratègia compartida per a que arribin a la ciutadania amb impacte col·lectiu.
Programa d'innovació
Eduquem en xarxa per uns millors hàbits alimentaris
Des d’un Equip d’Innovació amb organitzacions de diferents sectors, es dissenyen i implementen activitats i serveis per acompanyar a la ciutadania en el procés de canvi d'hàbits de manera individualitzada i personalitzada, tenint en compte diferents determinants ambientals i individuals (ex. actituds, creences, motivacions, oportunitats, barreres pel canvi, etc.).
Aquest Programa s’implementa en coordinació amb la resta de Programes per vetllar perquè els canvis es donin alhora en l’entorn alimentari dels participants. Compta amb 4 modalitats, en format presencial, semipresencial i en línia.
Què ens diferencia d’altres programes d’educació nutricional?
- Co-creat amb diversitat d’organitzacions dels sectors educatiu i de l’alimentació mitjançant un procés innovador que emfatitza en implementar accions multisectorials i multidisciplinàries per assolir un canvi de conducta. El curs s’inspira en metodologies de "system thinking", "system innovation" que hem combinat amb metodologies de canvi conductual
- Dissenyat per facilitar la col·laboració i el voluntariat entre estudiants universitaris, investigadors/es, ciutadania, personal d'entitats culturals, professionals de la salut, restauradors, comerciants, entre d’altres.
- Facilitat per educadors/es amb coneixements en alimentació i, en alguna modalitat concreta, també per persones que han superat cursos presencials.
- Alineat amb les recomanacions generals de Guia Alimentària de la Generalitat de Catalunya i de l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició.
Modalitats de participació
Aquesta modalitat inclou diferents mòduls temàtics que es faciliten amb metodologies participatives que promouen la indagació i l’aprenentatge mutu entre tots els i les participants. El curs acompanya els participants en un procés reflexiu, compartit i alhora personalitzat de canvi d’hàbits.
Un cop culmina el procés, podràs continuar aprenent en una altra de les modalitats del programa i esdevenir, si vols, membre de la Xarxa i fer de voluntari/a per implementar activitats relacionades amb l’alimentació.
Aquesta modalitat s’està implementant a:
- Centres d’Atenció Primària (CAPs)
- Centres Educatius (adreçats a pares i mares)
- Hospitals (per a pacients hospitalitzats i durant la posterior alta mèdica mitjançant les altres modalitats).
Vols assistir a alguna d'aquestes activitats educatives?
Segueix-nos a través de les XXSS i del nostre butlletí i t’avisarem quan hi hagi places disponibles!
Vols cooperar en l'organització d'alguna d'aquestes modalitats?
Consulta el mercat d'oportunitats
Si et un/a estudiant o voluntari/a, posa't en contacte amb nosaltres en cas que no trobis una oferta. Si ets una organització, publica’n una.
Alison
Organitzacions de la Xarxa Alison
El treball de la Xarxa no seria possible sense la implicació i col·laboració de les següents organitzacions:
Alison
No et perdis les pròximes activitats!
Participa en tallers, xerrades i trobades sobre alimentació saludable i sostenible.
Alison