Facilitem l’accessibilitat, disponibilitat i assequibilitat a aliments saludables i sostenibles

Aquesta línia estratègica té com a objectiu promoure l’accés, la disponibilitat i l’assequibilitat a una alimentació saludable i sostenible personalitzada, atractiva i convenient per a la ciutadania.

La finalitat és garantir l'accés a tota la població i reduir la presència d'aliments, productes i serveis que promouen dietes perjudicials per a la salut i el planeta.

Altres objectius de la línia estratègica són promoure l’emprenedoria i la innovació en els comerços, restaurants locals i restauració col·lectiva, reduir el malbaratament, apropar el consum de temporada i proximitat i garantir el dret a una alimentació saludable i sostenible.

Programa d'innovació

Comerços, restaurants i restauració col·lectiva

L’objectiu principal d’aquest programa és dissenyar i implementar un pla de millora pels comerços i restaurants locals i organitzacions de restauració col·lectiva. Les organitzacions que hi participin es posicionaran com un establiment responsable amb la salut i el medi ambient i gaudiran de visibilitat al seu barri. El programa també està obert a la col·laboració de persones que vulguin fer assessoraments i/o recerca amb protocols que estem millorant contínuament.

Accés - Comerços

Quines expectatives de futur tens per al teu comerç? T’agradaria explorar oportunitats de millora en la promoció de l’alimentació saludable i sostenible al barri?

Mitjançant una diagnosi de l’oferta i la demanda i dels problemes i les oportunitats del teu comerç, t’ajudarem a crear un Pla d’Acció per donar millor resposta a les necessitats dels teus clients i per millorar l’accessibilitat, disponibilitat i disposició dels aliments saludables i sostenibles.

Accés - Comerços

Aquest servei d'assessorament permet als restaurants i organitzacions de restauració col·lectiva obtenir un informe sobre la seva salubritat i sostenibilitat alimentària juntament amb un llistat de recomanacions recollides en un Pla d'Acció.

D'aquesta manera, aconseguiran donar una millor resposta a les necessitats dels seus clients, incrementar la competitivitat del negoci i millorar l'oferta alimentària cap a un model més saludable i sostenible.

Imatge Decorativa

Ets un restaurant o un comerç i vols rebre assessorament?

Publica una sol·licitud

Imatge Decorativa

Vols col·laborar fent assessorament i/o recerca?

Contacta amb nosaltres

Programa d'innovació

Vincles entre l’entorn rural i l’urbà

L’objectiu del programa és acostar els aliments de temporada i de proximitat a la ciutadania. En una primera etapa, s’estudia el procés de comunicació i la informació que arriba a la ciutadania, així com l’accés a aquests aliments i la percepció i els coneixements dels mateixos.

En una segona etapa, es treballa en un pla d’acció per promoure la participació de la ciutadania i les organitzacions en la millora de l’accés als aliments de temporada i proximitat.

Ets una organització interessada en aquest Programa?

Accés - Vincles

Programa d'innovació

Dret a una alimentació saludable i sostenible

L’objectiu d’aquest programa és facilitar l’accés a serveis que promouen el dret a l’alimentació saludable i sostenible.

Actualment, la Xarxa no està implementant aquest programa però s'espera que s'iniciï en un futur proper.

Vols col·laborar en aquest Programa?

Accés - Dret a l'alimentació

No et perdis les pròximes activitats!

Participa en tallers, xerrades i trobades sobre alimentació saludable i sostenible.

Actualment no hi ha cap esdeveniment