Facilitem l’accessibilitat, disponibilitat i assequibilitat a aliments saludables i sostenibles
Aquesta línia estratègica té com a objectiu promoure l’accés, la disponibilitat i l’assequibilitat a una alimentació saludable i sostenible personalitzada, atractiva i convenient per a la ciutadania.
La finalitat és garantir l'accés a tota la població i reduir la presència d'aliments, productes i serveis que promouen dietes perjudicials per a la salut i el planeta.
Altres objectius de la línia estratègica són promoure l’emprenedoria i la innovació en els comerços, restaurants locals i restauració col·lectiva, reduir el malbaratament, apropar el consum de temporada i proximitat i garantir el dret a una alimentació saludable i sostenible.
Programa d'innovació
Comerços, restaurants i restauració col·lectiva
L’objectiu principal d’aquest programa és dissenyar i implementar un pla de millora pels comerços i restaurants locals i organitzacions de restauració col·lectiva. Les organitzacions que hi participin es posicionaran com un establiment responsable amb la salut i el medi ambient i gaudiran de visibilitat al seu barri. El programa també està obert a la col·laboració de persones que vulguin fer assessoraments i/o recerca amb protocols que estem millorant contínuament.
Quines expectatives de futur tens per al teu comerç? T’agradaria explorar oportunitats de millora en la promoció de l’alimentació saludable i sostenible al barri?
Mitjançant una diagnosi de l’oferta i la demanda i dels problemes i les oportunitats del teu comerç, t’ajudarem a crear un Pla d’Acció per donar millor resposta a les necessitats dels teus clients i per millorar l’accessibilitat, disponibilitat i disposició dels aliments saludables i sostenibles.
Aquest servei d'assessorament permet als restaurants i organitzacions de restauració col·lectiva obtenir un informe sobre la seva salubritat i sostenibilitat alimentària juntament amb un llistat de recomanacions recollides en un Pla d'Acció.
D'aquesta manera, aconseguiran donar una millor resposta a les necessitats dels seus clients, incrementar la competitivitat del negoci i millorar l'oferta alimentària cap a un model més saludable i sostenible.
Ets un restaurant o un comerç i vols rebre assessorament?
Vols col·laborar fent assessorament i/o recerca?
Programa d'innovació
Vincles entre l’entorn rural i l’urbà
L’objectiu del programa és acostar els aliments de temporada i de proximitat a la ciutadania. En una primera etapa, s’estudia el procés de comunicació i la informació que arriba a la ciutadania, així com l’accés a aquests aliments i la percepció i els coneixements dels mateixos.
En una segona etapa, es treballa en un pla d’acció per promoure la participació de la ciutadania i les organitzacions en la millora de l’accés als aliments de temporada i proximitat.
Ets una organització interessada en aquest Programa?
Programa d'innovació
Dret a una alimentació saludable i sostenible
L’objectiu d’aquest programa és facilitar l’accés a serveis que promouen el dret a l’alimentació saludable i sostenible.
Actualment, la Xarxa no està implementant aquest programa però s'espera que s'iniciï en un futur proper.
Vols col·laborar en aquest Programa?
Alison
Organitzacions de la Xarxa Alison
El treball de la Xarxa no seria possible sense la implicació i col·laboració de les següents organitzacions:
Alison
No et perdis les pròximes activitats!
Participa en tallers, xerrades i trobades sobre alimentació saludable i sostenible.
Alison